2008. október 16., csütörtök

pénzügyi tanácsadó

volt találkám egy pénzügyi tanácsadóval. ádám volt osztálytársa, pont jókor ajálnkozott, úgyis már régóta beszéltünk róla, hogy ideje vonla rendbe tenni a kuporgatott forintkáinkat.
jó volt hát, hogy jött, én biztosan elvesztem volna a lakástakarékossági izék és folyószámlák és bankok és biztostók és és és világában. na meg lusta is lettem volna hozzá. igy viszont volt, aki felmérje az igényeket, célokat, kikeresse a legmegfelelőbbet.
ami meglepett kissé, hogy második beszélgetésünk végén azt mondta, hogy szerinte én alkalmas lennék hasonló munkára, és mit szólnék hozzá, ha... én meg hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. mondam, hogy mielőtt erről bármilyen szinten beszélünk, gondolkoznék rajta egy kicsit. vannak pro és kontra érveim is, hogy foglalkozzak-e egyátalán valamennyire a témával, de mivel nagyon keveset láttam még ilyen munkából, titeket kérdezlek.

szóval, szerintetek
- a tanácsadás végén mindenkinek felteszik ezt a kérdést? esetleg tényleg a lehengerlő személyiségemnek szólt volna?
- mennyire házalós dolog ez a pénzügyi tanácsadás dolog? mennyire kelt visszatetszést az átlagemberben? (tudjátok, olyan, hogy "ha tetszett és elégedett vagy és/vagy megkötjük a szerződést, ajánl be engem x ismerősödnél")
- mennyire van igény egyátalán ilyesmire Magyoarországon?

most légyszi-légyszi, nyilvántsatok véleményt

2 megjegyzés:

cserepj írta...

Felejtős. MLM szerű hálózatot építenek, modern porszívóügynökök.

Élebiztosítást huszonévesen nem kötünk, különösen nem hitellel kombinálva. Lakáselőtakarékosságot esetleg, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben inkább még azt sem. Magánnyugdíjpénztárnak gondolom most is tagja vagy.

A megtakarítás gyűjtögetésének legtutibb módozata a bankszámla: pont most hoztak döntést, hogy a betétekért korlát nélkül jót áll az állam. Aztán amikor már van ott egy kellemes hétszámjegyű összeg, aminek a negyedét-ötödét akár már meg is kockáztatnád egy kicsit, hogy azokat a bizonyos kiűzött célokat hamarabb elérd, akkor érdemes körbenézni befektetésileg a kockázatosabb befektetési formák között. De ne biztosításba fektess:) akkor sem.

Névtelen írta...

> a tanácsadás végén mindenkinek felteszik ezt a kérdést?

igen, szerintem jutalékot kapnak minden beszervezett ember után.

> mennyire házalós dolog ez a pénzügyi tanácsadás dolog?
> mennyire kelt visszatetszést az átlagemberben?

lényegében a személyes kapcsolataidat kell pénzzé tenned - mert nem téged keresnek meg az emberek, hogy "kérlek adj tanácsot", hanem te keresed meg őket, hogy "szia rég láttalak mi van veled fussunk össze adok tanácsot mindenki jóljár". és mivel az ismerőseid, barátaid, rokonaid nem akarnak megbántani, beadják a derekukat (egyébként hasznos is nekik, de ez a következő kérdés), de a szívük mélyén egy másik kategóriába kerülsz át. nálam ilyesmi az érzés ezzel kapcsolatban.

> mennyire van igény egyátalán ilyesmire Magyoarországon?

igény az van, nagyon nem értünk a pénzügyekhez.

andris
--