2012. július 23., hétfő

Egyrészt gyümölcsszezon van, másrészt vettem magamnak gyönyörű színes pöttyös, fodros szélű piteformát, harmadrészt megtaláltam a tökéletes pitetésztát. Mindezekből következik, hogy én lettem a pitekészítő és az ő chuckja egy személyben, és egyfolytában gyümölcsös pitéket sütök. És eszek.
Szilvás és barackos, például.



3 megjegyzés:

Gigi írta...

Nosza, ide azt a pitereceptet! Hamar, hamar! ?(

GKriszti írta...

én is szeretném a receptet. lehet? :-)

rozi írta...

ó, nagyon egyszerű ám. 250g lisztet, 125g vajat, 1 tojást, 1 ek vizet és kb 2 ek cukrot kell öszegyúrni tésztának. ennek kb a felét-2/3át beleegyengetni egy piteformába, a maradékot opcionálisan kinyújtani - kiszúrni -valamilyen formában a süti tetjének kigondolni, és az egészet egy órár be kell tenni a hűtőbe. a töltelék az úgy néz ki, hogy gondolomnyi (sose mértem le) gyümölcsöt összekeverek kb 10 dkg cukorral, és attól föggően, hogy mennyire sok levet eresztő gyümölcsről van szó, 1-3 ek keményítővel vagy darával. opcionálisan fűszer (fahéj, vanília,stb ) is jöhet.
180 fokra előmelegített sütőben először csak a süti alját sütöm 15 percet. Ha ez letelt, beleöntöm a gyümölcs-tlteléket, rárakom a valamilyen formára kitalált (rácsos, vagy teljes, vagy szívecske alakú, vagy akármilyen) felső tészteréteget, és 150 fokon tovább sütöm még 45 percet.
ha kész, érdemes hagyni kihűlni, különben szétfolyik a tölteléék