2012. március 17., szombat

mosógép mizéria

nos, ma kidobtunk az ablakon valamivel többet, mint párezer forint, és gazdagabbak lettünk egy tapasztalattal.
de legalább nem kellett új mosógépet venni.
szóval az van, hogy beköltöztünk ide az új albiba, és itt van mosógép, és bár nekünk van saját, de az felültöltős, ide meg csak elöltöltőst lehetne berakni, szóval használjuk azt, ami a lakáshoz jár.
nem is volt vele sokáig semmi probléma. aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy nem centrifugál rendesen. aztán meg egyszer csak tűzforróan vettük ki a rukáhat a gépből, a lábtörlőnket még meg is olvasztotta, hát úr isten, nem jó ez így, szerelőt kell hívni.
hívtuk is, jött is.
kiderült,
- a forró ruhák azért voltak, mert van szárító funkciója is a gépnek, amit a gombok bizonyos kombinációjának benyomásával lehet előhívni - ezt sikerült produkálnunk véletlenül
- a centrifuga azért nem ment rendesen, mert a szűrő már teljesen tele volt és így nem tudta rendesen leszivattyúzni a vizet. szóval csak ki kellett tisztítani a szűrőt (amit ugyebár mi is meg tudtunk volna csinálni)

meg ha már itt volt, megtisztította a csövet ott ahol a falba megy - de az nem lett volna létfontosságú. meg kicserélte a törött nyitókáját a mosógép ajtajának.

kifizettem hát a jó sok pénzt a nem létező, meg az egyébként magunk által is orvosolható hibáért (meg szombati kiszállásér, ugye-ugye)
DE legalább az elöltöltő ajtókának van új kilincse.

ez a kilincs a következő egy óra folyamán, a második nyitás alkalmával letört.

de legalább nem kellett új mosógépet venni. és kiderült, hogy van szárítógépünk

2 megjegyzés:

blanka írta...

szia! én most törtem le a kilincset (előtte meg széttörtem a felmosóvödröt is :D)...meg tudnád mondani hogy mennyibe kerülne csak az új kilincs? köszi

rozi írta...

nekünk 2500-at számolt fel érte a szerelő, de lehet h ha sikerül megvenni valami szaküzletben, akkor olcsóbb. meg hát gondolom ez mosógéptípustól is függ...