2010. október 27., szerda

még bőven ősz van. még vannak fák, amiken fent a levél, még egészen sokáig van világos, még csak október van, még csak nemrég lehet sütőtököt kapni, még drága a gesztenye, és még nincsenek kint a karácsonyi dekorációk.
de már lassan kacsintgat errefelé a tél is. szó sincs még persze semmiféle two-minute-warningról, anmnyira azért nincs közel, mégis, az első képeslapok, hogy "már csak egy hónap, és jövök", megérkezőben vannak.
reggel a biciklin már fázik az ember füle a vékony sapkában, mert azok keresztül süvít a hideg szél, és ha reggeli műszakba jövök be, akkor sötét van egész úton. és egyre később és később ér be mindenki az irodába: nehezebben ébred az ember lánya, és kétszer annyi ideig szürcsöli az ágyban a kávét, és mikor végre mégis hajlandó egy morcos pillantást vetni az ablakon kívüli szürke-nyálkás-hűvös világra, úgy dönt, öt percre mégis inkább visszabújik még a paplan alá. és egyre kevesebb a biciklis, míg az őszi jobb napokon a kiskörúti számláló este hat körül már nyolcszáznál többet is mutat, mostanában alig éri el a hatszázat, tegnap még a háromszázat sem. a bringák elindultak téli álmot aludni.
és lehet már csokimikulásokat kapni, és karácsonyi édességeket, és a fészbúkon is megjelennek az ilyen és hasonló kiírások:"Azt kell mondjam hogy marha hideg van!!!"

1 megjegyzés:

GKriszti írta...

Kiskörúti számláló? VAn bicigliszámláló? nahát!