2009. április 6., hétfő

a legjobb tavasz-nyári reggeli

igazából nyári a gyümölcs miatt, de mivel úgyis lehet mindent kapni mierlit, ezért én inkább tavasszal szeretem, mert friss és üde és egészséges, bizonyám.
szóval úgy kezdődik, hogy vegyél egy tő mentát a teszkóban, ültesd át és tedd ki az ablakba. mert kell hozzá. és friss kell hozzá, a szárított nem jó semmire (mint ahogy általában a legtöbb szárított zöldfűszernek semmi íze nincs, legalábbis a frisshez képest)
szóval ha megvan a menta, akkor legyen még a fagyasztóban egy csomag málna vagy eper (nyáron kifejezetten jó, ha teljesen fagyosat raksz bele, de persze ugyanolyan finom frissel is, meg akinek a foga nem bírja a hideget, annak úgyis csak az jöhet szóba).
szedj le kb. 4 mentalevelet, vagdosd őket nagyon apróra(esetleg mozsárban törd össze őket pici kristálycukor segítségével, de én ehhez mindig lusta vagyok). keverd ezt össze egy pohár joghurttal, meg pár szem gyümölccsel (úgy, hogy azért ne joghurtos gyümölcs, hanem gyümölcsös joghurt legyen) és kanalazd.
jó, persze nem a leglaktatóbb reggeli. mondjuk nyáron egyébként sem tudok sokat enni a melegben, szóval akkor kiváló, tavasszal meg ha igényem van rá, elrágcsálok előtte 2 hamlettet. (vagy dupla adagot csinálok :))

Nincsenek megjegyzések: