2009. március 8., vasárnap

rozik a családban

gyóni mami érdekes dolgot mesélt ma. azt eddig is tudtam, hogy volt neki egy rozika nevű huga, aki fiatalon meghalt. most azonban kiderült, hogy az ő apukájának is volt egy rozália nevű testvére, aki még csecsemőként meghalt. a rozi tehát finoman szólva sem szerencsés név a családban.
nem hiszek a név- meg számmisztikában, sem az eleve elrendeltetésben és a karmában, de a véletlenekben sem. a pszichológia is foglalkozik a családokban generációról generációra örököltetett problémákkal, amikor az ember életét felmenőinek lelki traumái, megoldatlan lelki problémái befolyásolják (az nlc-n soma a leveleiben gyakran ír ilyesmeiről). de a név kötelez-e? jelent-e valamit?
bár a rozi nem eredeti nevem, mégis elég sokan szólítanak így. a becenév eredetének semmi köze a családhoz, annál több kázmérhoz és hubához.
lehet-e mégis bármilyen összefüggés? vagy mégis csak véletlen volna?
most egy kissé foglalkoztat ez a dolog. de azt hiszem, túlságosan földhözragadt gondolkodásom van ahhoz, hogy utána járjak, vagy tényleg hinni tudjak ilyesmiben.
mami úgy mesélte, hogy az ő nagymamája azt mondta anyukájának: addig szüljön gyerekeket, míg az egyik rozália nem lesz.
talán csak annyi van az egészben, hogy végül mégis lett egy rozi a családban, még ha csak félig is, aki végül fel is nőtt. félig :)

Nincsenek megjegyzések: