2011. november 17., csütörtök

1000

tádáám, elértem az ezredik bejegyzést. úgy terveztem, hogy ez majd valami nagy önvizsgálat lesz vagy elmélkedés, esetleg filozofálás, de aztán mégsem.
mert a cica sokkal populárisabb téma.


szóval a cica. hivatalosan Happy Mini Morris, nálunk a keresztségben azonban a B.J. Raji nevet kapta, így lett a kettőből H.M.M.B.J.Raji. arisztokratikus, igazán, csak kissé hosszú, így aztán csak simán raji (ejtsd rádzsi) a hétköznapokban. roppant cuki és merész egyébként, ahogy haza hoztuk vasárnap alig telt el egy óra, már dorombolt a kezem alatt, meg játszott velünk, és hát így persze nem is lehet neki ellenállni. ha nem lenne a Lekvárpusztító meg az ő következetessége, Raji már rég az ágyban aludhatna, meg pattannék minden apró nyivákolására. de a Lekvárpusztító nem hagyja (helyesen) mert állítólag különben nem fog tanulni semmit, és a nyakunkra nő, nem lehet ő a főnök a házban. így hát nem az ágyban alszik, hanem az ágy mellett egy pokrócon (jó tanács 1: ne vegyetek drága cicaágyat egy cicának. felesleges. úgyis ott alszik, ahol ő akar :P) és simogatás szigorúan csak kávé után jár, az ágybankávézést nem adjuk fel a macska kedvéért (mert állítólag ugyebár nem ő a főnök) és mindenféle játék is csak ezek után van. ez utóbbi egyébként majdnem mindegy is, most már bővel eljátszik magában bármivel (jó tanács 2: ne vegyél cicának játékot. felesleges. egy darab papírral sokkal jobban elvan, mint bármi színes csörgő műegérrel) első két nap még kellettünk mi is a bot végére, akik rángatják a színes cuccot amit kergetni lehet, most már ő tesz nekünk szívességet, ha utána rohan. kegyes hozzánk, ténylegnem fél már a hangosan daráló kávéfőzőtől sem, békésen eszik mellette, az egyetlen igazi ellenség A PORSZÍVÓ. állítólag ne is számítsak rá, hogy megbarátkozik vele. amíg nem porszívóztunk, félt minden sötét lyuktól. az első porszívózás után rájött, hogy a sötét lyuk jó, nagyon jó, mert megvéd a porszívótól. hát na, ez van.

így telnek hát napjaink így az ezredik bejegyzés körül. cicaneveléssel, vagy inkább cica-nemneveléssel, hátvakargatással, hasvakargatással és gügyögéssel telnek. izgi, mi?

4 megjegyzés:

Mafia írta...

lakásban tartjátok, ugye? mi is nagyon szeretnénk, de én picit félek a lakásban tartott cicától. nem rossz neki?

rozi írta...

eleinte én is tartottam a lakásbancicatartástól, de miután egy csomó ismerősömnél láttam itt a városban, hogy működik, bele mertünk vágni, és látszólag egyátalán nem rossz a cicának, sőt :)csak jobban oda kell figyelni arra, hogy megnevelje az ember. de egyébként teljesen oké

Mafia írta...

de nem unatkozik? vagy sokat vagytok vele? (és nem büdös? és nincs minden tele szőrrel?)

rozi írta...

hát, a napközben nagy részét akkor is átalussza, ha itthon vagyunk... este meg persze játszunk vele meg ilyesmi, de tulajdonképpen elvan egyedül is tök jól. büdösnek nem büdös (mondjuk mi alomra szoktatva kaptuk, de a nem szobatiszta kiscicákat állítólag könnyű alomra szoktatni), a szőrrel meg még nincs baj. bár majd csak kb egy évesen kezd vedleni....