2008. november 10., hétfő

ülök a vonaton


nem szeretem túlságosan a vonatot péntekenként amikor megyek haza esztergomba, olyankor tömve van és hangos, nem lehet koncentrálni,ezért írni se, olvasni se, tanulni se. így marad az ablakon kibambulás (bár mivel mostmár korán sötétedik, ez is kiesik)
vasárnap délután is hasonló a helyzet, bár közel sem ennyire drasztikus.
de ilyenkor, amikor hétfő délben ülök a vonaton, ez egészen más. ilyenkor van hely (lelkiismeretfurdalás nélkül bástyázhatom magamat körbe a mindenféle szüttymüttyeimmel)
van levegő, csönd és nyugalom honol :).
kevés az ember, egyébként nagyrészt fiatalok. itt van pélául az Informatikus Lány, nagy rózsaszín fülhallgatóval, ahogy felszállt, már kapta is elő a laptopját. körülnéz, prüntyög a billentyűzeten, matat valamit, megint körülnéz, megint prüntyög. dejóneki, ltászik, hogy nem tanul, van ideje ilyesmire (mivel ez természetesen én volnék, itt jegyzem meg, volna mit tanulnom, de mivel nem nagyon sürgető, ezért most inkább offline blogírás, csak mert már rég nem posztoltam semmit.)
aztán itt van az Informatikus Lány volt osztálytársnője. csak elviharzik mellette, köszönés nélkül (a lánynak levegőt venni sincs ideje, nem hogy köszönni) valyon csak nem ismerte meg, vagy mint rosszemlékű középiskolai éveinek mementóját, próbálja egyszerűen figyelmen kívül hagyni.
ott van aztán az Egyetemista Fiú. látszik, hogy nem gimis: tanul. a gimis, amikor megy haza suli után a vonaton, kétlem, hogy elővenné máris a füzeteit. az egyetemista, ha megy fel pestre zéházni, minden pillanatot kihasznál arra, hogy az utolsó képleteket is sikerüljön valamelyik hátsó kis agytekervényébe belegyömöszölni. a fiúnak bérlete van-tehát bejárós. rémlik valahonnan, hogy műegyetemista. elszörnyűlködöm, napi 4 óra pendlizés (BKV-vel együtt) jesszusom, rengeteg.
a kalauz fülén headset, talán nem is rám figyel, miközben kezeli a jegyemet. furcsállom. de legközeélebb, mikor visszajön, már nincs rajta. helyes. (alapvető feladata a kommunikáció, ezt ne blokkolja már, na...)
elfogytak az emberek, ennyien fordultunk meg piliscsévig a kocsinak ezen részében.
azon tűnődöm,a hátralévő időben megnézzek egy rész DrHouse-t, vagy tanuljak inkább. laptopakksi szempontjából mindegy.... :P

UPDATE: Egyetemista Fiú nem lehet teljesen bejárós, mivel mint utóbb kiderült, nagyhátizsákja volt. ebben az esetben a bérlet rejtély :)

1 megjegyzés:

cserepj írta...

Hmm, emlékszem nekem mekkora minőségbeli változás volt 5 év Volánbusz Budapest-Egom után, amikor a Sunnál teljes munkaidős lettem a lediplomázás kapcsán, és 2002 májusának elején a fenekem alá tettek egy 1,8-as, 3 éves Ford Mondeot...