2008. október 15., szerda

rozi ügyes

hugi hétvégén kesergett, hogy nem elég nagy a táskája, meg ilyesmi. én meg - mivel haza vittem a táskának szánt anyagjaimat - nagylelkűen felajánlottam, hogy nézze meg őket, hátha megtetszik valamelyik, meg vázolja fel az elképzeléseit, és meglátjuk, mit tehetünk az ügyért.
és hát volt, ami megtetszett neki. a nagyon szép kék, amiből én kisebb, sporttáskára emlékeztető fazonú, vállra akaszthatóst álmodtam magamnak anno. de hugi mást kért, mást is kapott. ötvözve az ő igényeit az én elképzeléseimmel, megszületett ez itt ni:



íves, bővülő alsó rész, leleffenő cipzáras felső, állítható vállpánt. csak a bélés hiányzik, de megígértem hugnak, mihelyt veszek anyagot, lesz az is.

ezzel azonban nem ért véget kreatív pályafutásom, ugyanis hétfőn meg ráakadtam a tükörtojás leírására. a tükörtojást kb. egy éve láttam ájka barátnőm kabátján. horgolt kitűző formában. ő ugyanis egy másfél-két éve rákapott a horgolásra, mindenféle hihetetlen jó apróság kikerült más a keze közül. én meg csak csodáltam, egyszer megpróbáltam én is, de nem ment. most azonban, hogy már leírásom is volt, éreztem, nem állhat semmi az utamba. és valóban: a tükörtojás pont olyan lett, mint elképzeltem. azóta pedig jönnek sorozatban a többiek: a muffin, a pingvin, a piros bogyó.... és ki tudja, hol lesz a vége.
egy biztos: ne vegyél horgolótűt a kezedbe, súlyos addikciót okoz.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pingvin.. Tán csak nem Tux? :D

rozi írta...

neeeem.... :) bár vártam, hogy mikor kérdezi meg valaki :)