2010. június 2., szerda

fixi-nemfixi

németül tudó kismókusoknak itt az eredeti hír

németül nem tudóknak a lényeg:

németországban bírói döntés született arról, hogy a rendőrök adott esetben őrizetbe vehetik a fixiseket, mivel azok a bringák, amelyek nem rendelkeznek két, egymástól független fékkel, veszélyesek a forgalomra. a hátsó, fix fogaskereket pedig a bírák nem minősítették egyenrangúnak a fékkel.
hát, mit is mondhatnék. scheisse.

nálunk erre most mi a szabályzás? van rá egyátalán?

3 megjegyzés:

maifosz írta...

igen, ki van mondva a kreszben, hogy két, egymástól független fék kell. szerintem a magyar rendőrök még nem vették észre a fixik létezését. (de ezt egyébként nem veszik olyan komolyan, a kreszben benne van, hogy kell hátsó macskaszem és fényvisszaverő prizma a küllőkre, de még sosem hallottam, hogy bárkit is megbüntettek volna a macskaszem hiánya miatt.)

rozi írta...

no igen. bár tudomásom szerint nálunk elfogadják a fix fogaskereket, de legalábbis nem akadékoskodnak miatta. persze lehet, hogy ha málunk is nekiállna valaki kukacoskodni, hasonló lenne a vége, mint németországban :S

buGhunter írta...

erdekes, pont most olvastam egy cikket ezekrol a fixikrol valahol egy weboldalon, de erdekelne egy kicsit melyebben is a tema szemelyes tapasztalatokrol, majd ha legkozelebb osszefutunk, mindenkepp szolj es meselj majd errol! :)